امام جمعه موقت تهران با بيان اينکه «ما اهل کوفه نيستيم، علي تنها بماند»؛ شعار فاطمي است، گفت: حضرت زهرا(س) دفاع از ولايت را وظيفه خود ميدانست.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، آيتالله سيد احمد خاتمي خطيب موقت نماز جمعه تهران در اولين نماز عبادي سياسي جمعه تهران در سال 95 با اشاره به ميلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهارداشت: بايد گفتمان فاطمي و آرمان و مسير ايشان، مسير و راه ما باشد.
وي با بيان اينکه گفتمان حضرت فاطمه (س) گفتمان دين مداري در همه عرصهها بود، افزود: يکي از مسائل اصلي اين گفتمان داشتن موضع در زماني است که حق از باطل مشخص است.
خاتمي ادامه داد: بي طرفي در زماني که باطل از حق مشخص شده در واقع مخالفت با حق است و حضرت زهرا(س) به ما آموخت که موضع داري در دفاع از حق يک ضرورت است.
خطيب موقت نماز جمعه تهران با بيان اينکه حضرت زهرا دفاع از ولايت را وظيفه خود ميدانست، تصريح کرد: شعار «ما اهل کوفه نيستيم علي تنها بماند» شعار فاطمي است.
وي افزود: شنيدهام برخي گفتهاند که ما اين شعار را قبول نداريم؛ بايد به اين افراد گفت که شما يک حقيقت را قبول نداريد و اين شعار شعاري است که ريشه در حقيقت فاطمه (س) و روايات ما دارد.
خاتمي در خطبه دوم نمازجمعه امروز تهران با اشاره به ايام نوروز و سفرهاي مردم به اقصي نقاط کشور، ضمن ابراز ناراحتي از آمار بالاي تصادفات جادهاي گفت: اين تصادفات ما را در رنج و اندوه فراوان قرار ميدهد و نميتوانيم غم خود را از اين همه فوت هموطنانمان پنهان کنيم.
وي در ادامه با اشاره به سالروز ولادت امام راحل در تاريخ قمري و همزماني آن با ولادت حضرت زهرا (س) گفت: امام (ره) حق عظيمي به گردن ملت ما و جهان اسلام دارد و ما وظيفه داريم ياد ايشان را همواره گرامي بداريم.
خطيب موقت نماز جمعه تهران در ادامه با اشاره به نامگذاري سال 95 از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوان «اقتصاد مقاومتي؛ اقدام و عمل» اظهارداشت: رهبر انقلاب فرمودند که اين نامگذاري براي اين است که اقتصاد مقاومتي به يک گفتمان عمومي تبديل شود و قطعاً اين شعار تنها براي امسال نخواهد بود.
خاتمي اقدامات انجام شده در زمينه اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي را يادآور شد و تصريح کرد: ساليان گذشته مدتي به اميد برجام و اينکه برجام چه ميشود و گشايشهايي به روي ما ايجاد خواهد شد گذشت و در واقع اميد به بيرون بود و به همين دليل اقتصاد مقاومتي مقداري بر زمين ماند.
وي ادامه داد البته در اين دوران شعار اقتصاد مقاومتي فراوان داده شد و حتي بخشهايي از مقدمات تحقق آن نيز فراهم شد ولي رهبري با اين نامگذاري نشان دادند که در انتظار اقدام هستند تا اين سياستها از حالت شعار درآمده و خروجي آن در انتهاي سال 95 ديده شود.
خطيب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: تفسير اقتصاد مقاومتي نيز از سوي رهبر معظم انقلاب انجام شده و ايشان فرمودند که اقتصاد مقاومتي يعني مقاومت اقتصاد؛ يعني اقتصاد را به گونهاي تصحيح کنيم که تکانهاي جهاني آن را نلرزاند و بالا و پايين شدن قيمت نفت بر روي آن تاثير نگذارد.
خاتمي ادامه داد: رهبر معظم انقلاب براي آنکه تفسيرهاي گوناگوني از اقتصاد مقاومتي صورت نگيرد 10 راه براي تحقق آن ارائه کردند که کليديترين آن رونق توليد است که البته در روايات ما نيز بر بحث توليد و صنعت تاکيد شده است.
وي با بيان اينکه براي تحقق اقتصاد مقاومتي بايد در عرصه فرهنگ کار نيز تلاش هايي صورت گيرد اظهار داشت: متاسفانه در بخشي از جامعه ما که بيکار هستند منظورشان از کار يک شغل اداري است که بايد گفت کار فقط کار اداري و پشت ميز نشستن نيست.
خطيب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: در پشت سياستهاي اقتصاد مقاومتي منافع و مصالح جامعه نهفته است پس نبايد نگاه جناحي به اين سياستها ايجاد شود چون نگاه جناحي در واقع ذبح کردن شعار اقتصاد مقاومتي است.
خاتمي با اشاره به ابراز نگراني رهبر معظم انقلاب از تعطيلي واحدهاي توليدي افزود: رهبري فرمودند که 60 درصد بنگاههاي توليدي ما يا تعطيل است و يا با ظرفيت کم کار ميکند؛ اقتصاد مقاومتي ميگويد که بنگاههاي توليدي تا جايي که ميشود بايد مجددا آغاز به کار کرده و مابقي بنگاهها نيز توليدات خود را بالا ببرند.
وي در ادامه خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به روز 12 فروردين، اين روز را روز عيد جمهوري اسلامي و تجلي مردم سالاري ديني خواند و گفت: در چهارچوب مردم سالاري ديني مردم بر سرنوشت خود مسلط هستند؛ اتفاقي که در تاريخ ايران بي سابقه بوده و کسانيکه تاريخ را مطالعه کردهاند ميدانند که تاريخ ايران متعلق به شاهان و ديکتاتورها بوده و نعمت حکومت مردم بر مردم به برکت جمهوري اسلامي به ملت ما بازگشت.
خطيب موقت نماز جمعه تهران با بيان اينکه از ابتداي شکل گيري جمهوري اسلامي دو طرز تفکر همواره وجود داشته و از اين پس نيز وجود خواهد داشت، گفت: يک طرز تفکر اين است که حکومت ايران نيز مانند ديگر حکومتهاي جهان است و طرز تفکر ديگري نيز وجود دارد که ميگويد ما يک حکومت اسلامي هستيم و با ديگر حکومتها تفاوت داريم.
خاتمي در تشريح اين دو طرز تفکر و استراتژي هر کدام از آنها اظهار داشت: طرز تفکر اول اسلام را يک تشريفات دانسته و ميگويد که چرا دين را در حکومت دخالت ميدهيم؛ اين طرز تفکر همان تفکر سکولاري است.
وي ادامه داد: اما طرز تفکر دوم ميگويد تمام مقصد ما مکتب ماست و وظيفه تشکيل نظام جمهوري اسلامي آوردن اسلام به صحنه است.
خطيب موقت نماز جمعه تهران با بيان اينکه صاحبان تفکر اول ميگويند بايد شعار مرگ بر امريکا را رها کرد و بايد تسليم امريکا شد گفت: دو راهي که رهبر انقلاب فرمودند اين است که ميگويند يا تسليم يا فشار و مشکلات؛ اما حرف ما اين است که ميگوييم نه تسليم نه فشار؛ امريکا و همراهان آن بايد بدانند که ملت ما سلطه ناپذير است.
خاتمي اضافه کرد: يکي ديگر از شاخصههاي طرز تفکر اول اين است که ميگويد تا کي ميخواهي با رژيم صهيونيستي دعوا داشته باشيد و به صراحت ميگويند بايد از شعار محو رژيم صهيونيستي دست برداريد اما طرز تفکر دوم براساس آيات قرآن ميگويد که مصداق بارز يهود مورد اشاره در قرآن، رژيم صهيونيستي است.
وي با بيان اينکه عدهاي ميگويند 70 سال از غصب زمينهاي فلسطينيان گذشته و بايد اين مسئله را فراموش کرد گفت: مگر گذشت زمان دزد را تبرئه ميکند؟ به اميد خدا رژيم صهيونيستي 25 سال آينده را نخواهد ديد.
خطيب موقت نماز جمعه تهران در ادامه با اشاره به نوع نگاه اول و داشتن اميد به غرب اظهار داشت: در اين نگاه همه اميدها به غرب است و جوري وانمود ميشود که اگر برجام حل شود کشور گلستان ميشود و فتح الفتوحي صورت گرفته و حالا که ظاهرا اين آبنبات خيلي مزه کرده از برجام يک، 2 و 3 سخن ميگويد.
خاتمي با انتقاد از مطرح کنندگان برجام 2و 3 گفت: ببينيد که کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري آمريکا چه جسارتهايي به ملت ما ميکنند و حتي يکي از آنها گفته است که اگر رئيس جمهور شود توافق هستهاي با ايران را پاره ميکند.
وي با اشاره به تلاشهاي تيم مذاکره کننده هستهاي در زمان مذاکرات گفت: ما از همين تريبون از مذاکره کنندگان هستهاي تقدير کرديم و آنها را سربازان خط مقدم ديپلماسي خوانديم ولي تاکيد ميکنيم که نبايد به غرب اميد داشت.
خطيب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: طرز تفکر اول ميگويد اگر يک زندگي آباد ميخواهي بايد با دشمنان کنار بيايي ولي طرز تفکر مقابل ميپرسد آنهايي که تسليم دشمن شدند چه به روزشان آمده که ما نيز بخواهيم تسليم دشمن شويم؛ به عنوان مثال ديديم که عامل متلاشي شدن شوروي سابق همين نگاه نزديک شدن به تعامل با غرب بود.
خاتمي با بيان اينکه نوع نگاه اول از تشر امريکا شديداً ميترسد، اظهار داشت: من در روزهاي ابتدايي قضاياي هستهاي در هيات رئيسه خبرگان بودم و ميديدم که برخيها را وحشت گرفته بود ولي طرز تفکر دوم معتقد است که دشمنان ما در کاخ شيشهاي نشستهاند.
وي در ادامه اين خطبه با اشاره به تهديدهاي کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري امريکا عليه ايران و تحريمهاي جديد وضع شده عليه کشورمان گفت: اين مسائل براي مردم ما غيرعادي نيست و دولت امريکا در نگاه ملت ما يک دولت عهدشکن است و اقدامات جديد امريکا عليه کشور ما نيز نشان داد که تنها راه درست رفتار با مستکبران مقاومت است.
خطيب موقت نماز جمعه تهران در بخش پاياني سخنان خود به عمليات تروريستي بروکسل اشاره کرد و ضمن تاکيد بر محکوميت اين اقدام تروريستي گفت: حرف ما با غرب اين است که از نگاه شما تروريست خوب و بد وجود دارد و زماني که اين تروريستها در سوريه و عراق آدم ميکشند تروريست خوبند ولي زماني که در فرانسه و بلژيک حاصل ميشوند بد هستند؛ اين نگاه غرب قطعا بدتر از عمليات تروريستي است.
منبع:فارس